طراحی معماری این هتل از شرکت آسیمپتوت Asymptote Architecture و طراحی روشنایی آن با شرکت اراپ Arup Lighting بوسیله یک تیم ۲۰ نفری مهندس و طراح روشنایی و مدیریت برایان استیسیBrian Stacy در نیویورک و با همراهی شرکت کنترل روشنایی ای: کیو e:cue Lighting Control آلمان بوده است. ایده اصلی طراحی، خلق یک نماد متناسب با جزیره
افکت روشنایی این سیستم بصورت تغییر رنگ نما بصورت دوره های پیوسته و اجرای تصاویر ویدیویی با تفکیک تصویری پایین و بصورت سه بعدی بر روی پوسته شبکه ای است.
این هتل و پروژه روشنایی آن برای مسابقات اتوموبیل رانی فرمول یک جایزه بزرگ ابوظبی Abu Dhabi Formula 1 Grand Prix در سال ۲۰۰۹ میلادی در جزیره مصنوعی یاس در خلیج فارس در مساحت ۸۵۰۰۰ متر مربع بنا شده است. پوسته شبکه ای شکل طراحی شده که ساختمان هتل یاس را در بر گرفته است به بزرگترین پدیده روشنایی با LED در جهان بدل شده است. این اولین هتلی است که بر روی پیست مسابقات فرمول یک بوسیله شرکت الدار امارات Aldar Properties بنا شده است و دارای سازه ای شبکه ای است که این شبکه ها با ابعادی از ۴۵۰ میلیمتر تا ۳ متر از استیل و شیشه ساخته شده اند و با ۵۳۰۰ پنل به شکل الماس که در آن حدود ۵۰۰۰ چراغ LED IP65 با طراحی خاص و ۲۰۸۸۰۰ لامپ LED RGBقرار گرفته، پوشیده شده است. طول این پوشش ۲۱۷ متر است که در دو بخش عمود بر هم سازه را در بر گرفته. کنترل سیستم روشنایی پروژه بوسیله DMX RDM (Remote Device Management) انجام می شود. چراغهای استفاده شده در پروژه طراحی و ساخت شرکت انگلیسی کوپر Cooper Lighting و LEDها ساخت شرکت انگلیسی انفیس Enfis Group است. LED ها در ۵۸۵۰ آرایش ردیفی متصل به ۴ کانال کنترل در چراغها قرار گرفته اند. تغییر رنگ و افکتهای این LEDها از کیلومترها دورتر قابل دیدن است.
آب و هوای بیابانی ابوظبی که دمای آن در تابستان به ۶۰ درجه سانتی گراد هم می رسد می تواند هر منه روشنایی از رشته ای گرفته تا ال ای دی را نابود کند. سیستم کنترلی چراغها گونه ای طراحی شده که بصورت Real Time درجه حرارت، دمای رنگی، جریان، ولتاژ و میزان مصرف انرژی مدار لامپها و درایورها را اندازه گیری، مراقبت و تنظیم می کند.
کل روشنایی این پروژه از طراحی، ساخت و اجرا ۲۰ ماه بطول انجامیده است.